Karunkon 2006 óta folyik turizmus-vendéglátás képzés. Olyan szakról van szó, amely különösen fontos egy régióban, amelynek nincsen más adottsága, mint kiváló természeti környezete, kulturális értékvilága. Jól ismert, hogy a turizmus egyik legdinamikusabban növekvő ágazat világszerte. A turizmus részesedése a világon megtermelt GDP-ből igazán jelentős. Szükség van tehát jól képzett szakemberekre, akik korszerű ismeretekkel rendelkezve segítik a kisebb-nagyobb vállalkozásokat vagy épp maguk is vállalkozóvá válnak.

 
Hazánk turisztikai adottságai jók, ha kiemelkedő vonzerővel nem is rendelkezik. Gyógy- és termálvizeink, vonzó tájegységeink, nemzeti parkjaink, természeti vizeink, kulturális tradícióink igazi vonzerőt jelenthetnek. Ugyanakkor köztudott, hogy az ország a turisztikai bevételeket tekintve a világ turizmusának középmezőnyében helyezkedik csak el. Szükség van az infrastruktúra fejlesztése mellett a szemléletváltásra is, amely komplexebben értelmezi a terméket, a szolgáltatást. Úgy hisszük, a nálunk tanuló fiatalok értik ezt a kihívást, és képesek lesznek olyan szakemberré válni, akik mind a régió, mind Magyarország turizmusának hatékonyságát növelni tudják.
Őszintén remélem, hogy a nemzetközi konferenciánkkal hozzájárulhatunk a turizmus valamint a vidék-és a területfejlesztés aktuális kérdéseinek a széleskörű megvitatásához, és az ezzel kapcsolatos tudás és jó gyakorlatok disszeminációjához.
 
Az intézmény vezetőjeként örülök, hogy Szekszárdon vendégül láthatjuk a fenti témák hazai és a környező országokból érkező jeles képviselőit.

 

Dr. Horváth Béla

egyetemi tanár
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő + tizenöt =